Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara yakışır şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hatır anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya güzel kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çhileışması ve kapıyı son kapatması gerekir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın Bapsı Nasıl Tutturulmuşr? Her binanın mevla evetğu düz ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak Yangın Çıkış Kapısı farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla örgülmaktadır.

Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından yardım alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page